За трети пореден ден жителите на пловдивското село Войводиново ще излязат

...
За трети пореден ден жителите на пловдивското село Войводиново ще излязат
Коментари Харесай

Жителите на Войводиново излизат на трети пореден протест

За трети следващ ден жителите на пловдивското село Войводиново ще излязат на митинг. До напрежението се стигна, откакто двама мъже пребиха боен след спор на пътя. Нападателите към този момент са арестувани.
 
Снощи във Войодиново се събраха близо 200 души, с цел да изразят възмущението си от побоя над 33-годишния военнослужещ от двама роми. Протестиращите бяха на улицата, водеща към ромската махала, която бе заградена от сили на Жандармерията и полицията.
 
Хората от Войводиново развяваха флагове и скандираха " Няма да поносим ". Исканията им бяха за справедливи санкции на нападателите, унищожаване на противозаконните постройки и изселване на нелегално пребиваващите, което да е годно освен за този квартал, само че и на всички места в България.
 
В момента в ромската махала във Войводиново, по данни на администрацията, живеят над 250 души, само че единствено 100 имат регистрация в селото.
 
Състоянието на военнослужещия от 68-ма бригада ефрейтор Валентин Димов е устойчиво. Той е със съществени пострадвания по лицето. Днес му следва интервенция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР